woensdag 26 oktober 2011

Duurzame nieuwbouw van de Kleine Prins

Doetinchem, op 31 oktober zal Burgemeester drs. H.J. (Herman) Kaiser van Doetinchem de nieuwe school van de Kleine Prins openen.

De feestelijke opening wordt vervolgd door een open huis voor alle belangstellenden op donderdag 3 november van 17.00 uur tot 21.30 uur. op zaterdag 5 november is er een reünie voor alle oud leerlingen, oud ouders en oud collega. De reünie is van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Eigentijds basisonderwijs
De Kleine prins kiest voor eigentijds basisonderwijs geïnspireerd door de ideeën van Rudolf Steiner. De Kleine Prins heeft deze visie vertaald in de keuze voor een eigentijds en duurzaam nieuw schoolgebouw. In dit gebouw komt haar visie tot uitdrukking en zijn haar wensen gerealiseerd.

Uitnodiging tot ontdekking, groei en ontwikkeling
Openheid naar buiten en warme, lichte omhulling van binnen in frisse kleuren en natuurlijke materialen. Door de industriële afwerking wordt het oog steeds verrast met onverwachte doorkijkjes die ontstaan door de architectonische elementen, de verschillende materialen in spel met de vormen, de kleuren en het licht. Het gebouw geeft hierdoor een beleving van omhulling en vrije ruimte; veiligheid en een uitnodiging tot ontdekking, groei en ontwikkeling.

De 4 elementen
Er is een uitwerking gemaakt van de vier elementen, zowel buiten als binnen zijn die zichtbaar. Het hele gebouw is van gelamenteerde massieve houtbouw in wanden en plafond te zien, met als aanvulling verschillende andere materialen voor de extra ruimtes.
Het is voorzien van een innovatief warmte en frisse lucht installatiesysteem met opslag onder de grond, waar een constante temperatuur is van 15 °. Naast deze energiebesparing zorgt een vegetatiedak voor isolatie en zonnecellen in eigen energieopwekking. Voor de buitenschil is gekozen voor een grote, isolerende gebakken steen in natuurlijke tinten.
De vorm van het gebouw past heel mooi in de omgeving, maakt nieuwsgierig en nodigt uit er binnen te willen kijken en toch ziet het uit als een echte basisschool.

Meer informatie omtrent de nieuwbouw kunt u vinden op: http://www.vrijeschooldekleineprins.nl
Voorgevel (Paul Hoedemaekers Fotografie)Geen opmerkingen:

Een reactie posten